fbpx

Mnoho z nás sní o pasivním příjmu jako o cestě k finanční nezávislosti a svobodě. Když peníze pracují zatímco my spíme, je ta nejkrásnější představa. Ale než začneme snít o tom, jak si užívat plážový život s koktejlem v ruce, pojďme se podívat na realitu. Pasivní příjem není pro každého. Spousta lidí si myslí, že najdou zázrak, který jim přes noc začne vydělávat miliony. Je čas rozebrat tento mýtus a odhalit pravdu.

Mýtus vs. Realita

Jsme toho plní. Ze všech stran se na nás sypou reklamy, videa na sociálních sítích s influencery, kteří říkají, jak vydělávají tisíce dolarů denně a je to přitom tak „easy“.  My pak nabýváme na dojmu, že stačí najít ten správný klíč, který nám otevře kouzelné dveře a je to.

Kdyby tomu tak bylo, jsme všichni bohatí, jezdíme ve Ferrari do Kauflandu a každý týden objednáváme letenku na Havaj. Zřejmě tušíte, že takto to nefunguje.

Nemyslete si, že stačí pár kliknutí na internetu a budete mít pasivní příjem. Je to dlouhodobý proces, který vyžaduje trpělivost a vytrvalost. To ale znamená, že to není nemožné!

Jak si vytvořit pasivní příjem

Prvním krokem k vytvoření pasivního příjmu je změna mindsetu.

  1. Je to o přijetí faktu, že to nebude snadné a že to vyžaduje tvrdou práci a odhodlání.
  2. Musíte být ochotni investovat čas a úsilí do studia a pochopení konceptů a strategií spojených s pasivním příjmem.

 

Jste správně nastaveni pro budování pasivního příjmu? Pojďme se na to podívat!

  1. Přijetí toho, že to bude tvrdá práce

Rozumějte, že vytvoření pasivního příjmu vyžaduje tvrdou práci a vytrvalost. Pokud vyměníte krátkodobě pohodlí za výdej větší energie a času, odměnou vám bude dlouhodobě skvělá budoucnost. To je dobrá investice, ne?

  1. Neustálé učení

Buďte otevření novým informacím a neustále se učte. Vytváření pasivního příjmu vyžaduje neustálé zdokonalování a adaptaci na nové podmínky a strategie. V dnešním světe všechno utíká tak, že to sotva stíháme chytit. Pokud nebudete s to držet krok, ochuzujete se o to být skutečně úspěšný.

Neříkáme, že máte studiem trávit každý volný čas. Je to jen o nastavení mysli, že vás zajímá dosud nepoznané a chcete se otevřít novým možnostem. Tohle bude pro začátek stačit.

  1. Trpělivost a vytrvalost

Buďte trpěliví a nevzdávejte se při prvních překážkách. To se lehko říká a hůř dělá, to je jasné. Zjednodušte si cestu rozdělením na dílčí cíle, které můžete vizuálně zaznamenávat. Připomínejte si, proč pasivní příjem chcete vytvořit a co tím chcete vybudovat. Pasivní příjem se nevytvoří přes noc. Ti nejúspěšnější se můžou pochlubit velkou vytrvalostí a trpělivostí.

Velmi vám celý proces zpříjemní myšlenka, že si máte užít cestu a ne jen daný cíl. Radovat se z každého pokroku, který uvidíte.

3 tipy jak odstartovat váš pasivní příjem

Už víte, jestli jste „materiál“ pro pasivní příjem? Skvělé! Pojďme si uvést pár tipů, jak můžete začít.

  1. Investujte do vzdělání

Věnujte čas a úsilí na studium a pochopení konceptů a strategií spojených s pasivním příjmem. Najděte si oblast, která vás zajímá a jděte co nejvíce do hloubky. Například vás baví umění. Zamyslete se nad tím, jak můžete vydělávat pasivně. Online galerie? Vytvoření e-produktů jako kniha či umělecká grafická šablona?

Prozkoumejte tuto oblast a zjistěte, co zákazníci vyhledávají a jak se tento trh mění. Investice do vzdělání se může vyplatit mnohonásobně v podobě budoucích příjmů, protože nebudete zkoušet naslepo.

  1. Diverzifikujte své příjmy

Pokud se hned nechcete pustit do tvoření vlastního projektu, rozložte svůj majetek do investic a nechte ho růst. Nepřikládejte všechny své vejce do jednoho koše. Diverzifikace vašich příjmů vám pomůže minimalizovat rizika spojená s výpadkem příjmu a zvýší vaši finanční bezpečnost.

Na finančním trhu se setkáte i s produkty jako např. dividendové akcie či fondy, které vám zajistí každoroční příjem navíc mimo zúročení vašeho portfolia.

Zde sice nemusíte investovat až tak moc do vzdělávání (pokud si najmete skvělého finančního kouče😊), ale o to více musíte být skromní a důslední co se týče pravidelného odkládání vašich peněz. A to je samozřejmě také velice v pořádku.

  1. Spojte se s úspěšnými lidmi

Víte, že z 50 % se stáváte tím, kým se obklopujete? Všimli jste si, že často přejímáte názory lidí, kteří jsou vám nejblíže?

Pokud jste ve vaší bublině uzavření s lidmi, kteří myslí hodně uzavřeně, nejsou nastavení na nové možnosti, úspěch, změnu, pokrok, bude pro vás velmi složité vystoupit a jít jiným směrem. Neříkáme, že máte tyto lidi opustit. Pouze pozvat do svého kruhu osoby, kteří myslí jinak a mohou vás namotivovat svým přemýšlením. Jak jinak se učit, než od těch nejlepších?

Kteří 3 lidé ve vašem okolí jsou dle vás opravdu úspěšní? Zeptejte se jich na radu, co jim pomohlo jejich úspěchu dosáhnout.

 

Se správným nastavením mysli dokážete nemožné

Pasivní příjem není pro každého, ale se správným mindsetem a strategiemi můžete dosáhnout velkého úspěchu. Buďte připraveni investovat čas a úsilí do budování svého pasivního příjmu a vytvoření finanční nezávislosti. Spojte se s lidmi, kteří vám na této cestě pomohou a vyrazte vstříc lepšímu já, než tu sedělo včera.

Stále nevíte, jak začít?

Prvním krokem může být schůzka s finančním koučem, který vám pomůže rozklíčovat vaše cíle a navrhne první možnosti. Naučte se vnímat své finance z jiné perspektivy. Získáte lepší finanční návyky a odstartujete svůj opravdový úspěch!