fbpx

Všichni rodiče chtějí pro své děti jen to nejlepší – zdraví, štěstí a bezpečnou budoucnosti. Často se však zapomíná na důležitý aspekt finančního zabezpečení, který může hrát klíčovou roli v jejich životě. Proč byste měli zvážit pojištění svých dětí a to i těch nejmenších od narození? 

Fokus na dlouhodobé záležitosti

Nezaměřujte se na krátkodobé zdravotní problémy, ale na ty dlouhodobé. Většina lidí neví, co by měla kvalitní pojistka pro jejich dítě obsahovat  a pokud dítě pojistí, tak akorát na úrazy. V takové chvíli pojištění obsahuje pouze denní odškodné úrazu a hospitalizaci.

V úrazovém pojištění nejsou vůbec zahrnuty scénáře dlouhodobých a vážných onemocnění. Sami si odpovězte na to, jestli se vypořádáte finančně se zlomenou rukou dítěte a vy jste na rodičáku – jak to ovlivní váš příjem? Troufáme si říct, že téměř nijak. Co když ale desetiletý syn vážně onemocní a já budu muset zůstat s ním rok doma? To už asi ovlivní váš rozpočet extrémně

Jak pojišťujeme děti, abyste měli klid? 

Pojistit dítě na částku 100 000 Kč v případě závažných onemocnění opravdu nikam nevede. Je potřeba si uvědomit, že pokud se dítěti něco stane, ovlivní to život nejen celé rodiny v současnosti ale i život samotného dítěte do budoucnosti. Na trvalé následky úrazu nastavujeme většinou částky okolo 3 milionů korun a v případě invalidity po dosažení 18 let věku minimálně 5 milionů korun. Pokud dítě pojistíte co nejdřív od jeho narození, je pojištění pro vás levnější. 

Pravidelná aktualizace

Dítě roste, mění se jeho životní styl a potřeby. Pokud začne například vrcholově sportovat, zvyšuje se riziko úrazu a je potřeba pojištění aktualizovat dle životní situace. Minimálně jedenkrát ročně si sedněte s finančním poradcem a zkontrolujte, že jsou všechny nastavené částky a údaje v souladu s životem vašeho dítěte. 

Levné pojištění není vždy to nejlepší

Dobrý finanční poradce vám nabídne srovnání jednotlivých pojišťoven. Nejen že každá z nich nabízí jinou částku za pojistné ale liší se také podmínkami a výlukami pojištění. Klademe vždy důraz na to vybrat pojišťovnu u které jsme si téměř 100% jisti, že vyplatí peníze, když se dítěti něco stane. 

Pojištění dětí je důležité, neméně důležité je kvalitně pojistit rodiče

Pokud souhlasíte s důležitostí pojištění vašeho dítěte, zamyslete se i nad svou vlastní pojistkou. Vy jste nositeli příjmu a pokud by se stalo něco vám, má to fatální následky i pro vaše dítě. Pokud jste např. maminka samoživitelka a máte finance na hraně, pojistěte primárně sebe a své děti až v případě, že vám nebudou na to chybět finance. 

Rozumíme, že téma životního pojištění není žádná zábava. Možná se vám honí hlavou spousta otázek, protože vaše situace je zkrátka jiná. Velmi rádi se na tu vaši podíváme zblízka a navrhneme nejlepší řešení pro vás. Chceme, aby byly všechny vaše finance v harmonii.