fbpx

Už vás nebaví začínat pořád znovu a znovu? Vytvořit si zdravé návyky může být snadnější, než si myslíte! V tomto článku vám přinášíme osvědčené kroky, které vám pomohou vytvořit návyky a udržet je navždy a to i ve světě financí. Připravte se na změnu a převezměte kontrolu nad svým životem!

  1. Stanovte si cíl

Prvním krokem k vytvoření zdravých návyků je jasně si definovat, čeho přesně chcete dosáhnout. Buďte specifičtí a snažte se co nejdetailněji popsat a vizualizovat, jak váš cíl má vypadat. V případě financí to může být třeba krásný popis vašeho vysněného domu se zahradou včetně nějakého finančního rozpočtu.

Položte si také otázku proč to chcete udělat a pro koho to děláte – tak nejlépe zajistíte, že si zvědomíte svou motivaci, která vás požene vpřed!

 

  1. Rozvrhněte si malé kroky

Velké změny začínají malými kroky. Rozdělte svůj cíl na malé, dosažitelné úkoly, které můžete snadno začlenit do svého každodenního života. Které kroky vám pomohou vašeho cíle dosáhnout? Jaké nové návyky si máte osvojit, abyste cíle rychleji dosáhli a které aktivity byste naopak měli omezit? Který nejbližší krok je splnitelný, abyste se posunuli o kousek blíže ke svému snu?

 

  1. Vytvořte si rutinu

Pravidelnost je klíčová. Vytvořte si pevný časový rámec, ve kterém budete svůj nový návyk pravidelně provádět. Buďte trpěliví, vytvoření nové rutiny může chvíli trvat – zpravidla to trvá 21 dní. Spojte si návyk s něčím příjemným, co máte rádi. Např. pokud si chci každý měsíc sednout nad rodinným cashflow a podívat se na své příjmy a výdaje, můžu si k tomu vždycky koupit třeba dobrý dortík, který mi udělá radost a celý proces zpříjemní.

 

  1. Využijte podporu

Není nic lepšího než mít podporu okolo sebe a nebýt na všechno sám. Sdílejte své cíle a pokroky s rodinou, přáteli nebo s námi, finančními kouči! Pokud své cíle budete diskutovat s ostatními, stanou se mnohem více reálné a vy budete mít motivaci je plnit. Ostatní vám mohou předat spoustu cenných zkušeností, které cestu za cílem urychlí!

 

  1. Vyzkoušejte náš habit tracker

Dosud jste si neuměli představit, jak si nové návyky opravdu vytvořit navždy? Habit tracker je skvělá pomůcka, která vám pomůže sledovat a vizualizovat váš pokrok! Použijte náš vlastní habit tracker, který jsme pro vás připravili. Stačí ho vytisknout nebo použít elektronickou verzi a sledovat, jak se vaše návyky stávají přirozenou součástí vašeho života.

Jak se takový habit tracker používá? Krátký a jednoduchý návod najdete přímo v něm! 😊

Klikněte níže pro stažení ZDARMA! 👇👇
(nebo využijte tohoto odkazu: Habit Tracker )

habit tracker