fbpx

Víme, že oslovení „milionář“ může zavánět snobismem, sebestředností a okázalostí, ale věřte, myslíme to jinak. Kdo by nechtěl být zajištěn tak, že by skutečně už nemusel nikdy pracovat, mohl odejít dříve  do penze, mohl pomoci svým dětem s bydlením a užívat si život bez starostí? Neznáme nikoho, kdo by řekl „tak tohle teda není nic pro mě.“

Pokud zrovna nezdědíte rodinné jmění, budou se vám hodit tipy, jak milionáři přemýšlí, jaké návyky si museli vytvořit a jak správně peníze investovat, aby se zhodnocovaly. Je třeba si vybudovat ten správný zdravý mindset, který vás povede k finanční nezávislosti jako spoustu jiných milionářů. Jste zvědaví? Jdeme se podívat na to, co je 6 základních klíčových návyků milionářů z celého světa.

  1. Obklopujte se lidmi, kteří mají skvělou energii a pozitivní náhled na svět

Říká se, že naše osobnost se formuje nejvíce lidmi, kteří nás obklopují. Americký vědec Jim Rohn našel pozoruhodný vzorec v chování lidí a přišel s výsledkem, že naše chování a uvažování je součtem pěti lidí, se kterými se nejčastěji scházíme.  Vneste do svého okruhu osoby, kteří vám přinesou skvělou energii. Rozšiřte svou síť o lidi, kteří vás mohou obohatit z různých směrů. Jednak se budete cítit skvěle a za druhé ještě více zjistíte, co jim pomáhá takto smýšlet. S otevřenou a pozitivní myslí se snáze dosahuje vyšších cílů a to není dost dobře možné, pokud kolem sebe nemáte podobně smýšlející přátele nebo kolegy.

  1. Utrácejte méně, než vyděláte

Zdá se to jasné – pokud budete utrácet více, než vyděláte, nikdy z vás asi milionář nebude. Vtip je ale v tom, že jde vždy o správný poměr výdajů. Spousta lidí si najde lepší práci, začne vydělávat více peněz a zároveň je začne více utrácet. Koupí si dražší auto, větší dům, více drahého oblečení apod. A i když vydělávají třeba 80 000 Kč čistého každý měsíc, dokáží tento příjem hned utratit.

Jak rozložit procentuálně správně své příjmy najdete u nás na webu zde!  (odkaz na naši záložku na webu) Zjistěte, kolik z vašeho příjmu by mělo jít na investice, aby mohly peníze pracovat pro vás a ne vy pro ně. Sledováním svých příjmů a výdajů (kolik za co utrácíte) získáte přehled, které výdaje jsou pro vás možná zbytečné, kde se dá ušetřit. Zjistíte, kolik si můžete dovolit měsíčně bezpečně dlouhodobě investovat. A to, že to musí být velká částka, je mýtus. Stačí investovat i 2000 Kč měsíčně a vydržet 20 let – bude z vás milionář.

Chcete se mít dobře zrovna teď, nebo za pár let po zbytek vašeho života? ?

  1. Dávejte si vysoké cíle

Zdají se vaše sny a cíle až moc vysoké a nereálné? Najděte postupně malé kroky, které vás k danému cíli dovedou. Pokud budete sledovat pokroky, věřte, že vaše motivace půjde vzhůru sama od sebe a už se nikdy nebude chtít vrátit zpět ke svým finančním zlozvykům. Zeptejte se sami sebe čeho chcete dosáhnout, co byste chtěli v životě mít, co chcete zažít. Jak byste se chtěli cítit a kdy byste chtěli být finančně nezávislí. Všechny vaše rozhodnutí by potom měly směřovat k tomuto cíli.

  1. Podstupte riziko

Ne, opravdu nemyslíme, že máte vzít veškeré své úspory a vsadit na červenou v ruletě. Nebo co je teď hrozně in – investovat všechno do Bitcoinu. Je zajímavé, že v Evropě investuje asi polovina žen co mužů, ale jejich výnosy z investic jsou o 1,8% vyšší než u mužů. Jak je to možné?

Ženy, které investují, vybírají investice s nižším rizikem a vybírají investice zkrátka s větším rozmyslem. Riziko je však důležitý aspekt – bez rizika není žádné zhodnocení. Je třeba mít však riziko dobře spočítané a diverzifikovat své portfolio tak, abychom ho co nejvíce snížili. Čím více informací získáte, tím menší strach z rizika budete mít.

  1. Nebojte se chybovat

Víme, že přijmout vlastní chybu je těžké. Pokud ale chcete být úspěšní, vzdát každou věc po prvním pokusu by asi k tomuto cíli nevedla. Spousta lidí lituje na stará kolena, že něco nezkusili, neudělali. Chyby nemusí znamenat jen něco negativního. Chyby jsou příležitosti se toho spoustu naučit a stát se silnější osobností. Od každé chyby se dá odrazit a zjistit, kudy cesta nevede. Toto „obrnění“ vás později naučí se méně stresovat, lépe vystupovat z komfortní zóny a být připraven na každou situaci.

  1. Jako první, investujte své peníze do sebe

Všichni jako spotřebitelé investujeme do jiných – platíme značkám za oblečení, platíme kavárnám za kávu. To, že si řeknete, že někdy naspoříte nějaké peníze a ty dáte bokem, opravdu nefunguje. Vždycky najdete příležitost, jak peníze utratit a jak. Investujte peníze do sebe a do své budoucnosti tak, že vám na ně nikdo nemůže sáhnout, včetně vás. Až tohle uděláte, investujte teprve do všech „ostatních“.

Nikdy není pozdě začít se připravovat pro lepší a finančně stabilnější budoucnost. Ten správný čas je teď! Kontaktujte nás níže do formuláře, najdeme společně tu nejlepší cestu.