fbpx
Pokud si myslíte, že nechat veškeré své úspory na běžném účtu je ta největší jistota, zbystřete.
Jistě jste zaregistrovali enormní růst cen za energie, pohonné hmoty, nemovitosti či potraviny. Jelikož se tato situace týká nás všech, neznáme společenskou konverzaci, kde by toto téma nezaznělo.

O čem se ale nemluví a mělo by to být prioritou, jak tedy uchránit naše úspory, aby neztrácely na hodnotě. Inflace (meziroční růst cen) se nyní šplhá k 6 %, příští rok může mířit až k 7 %.
Víte, co by se stalo s vašimi úsporami, když byste je nechali na běžném účtu několik let?

Pojďme si to ukázat jednoduše na tomto grafu. Předpokládejme, že jste dokázali např. naspořit 500 000 Kč. Pokud tyto peníze necháte na účtu 10 let, při meziroční inflaci 6 % bude váš půl milion korun mít hodnotu za 10 let pouze 279 000 Kč.

Troufáme si tvrdit, že tato vize se nelíbí nikomu z vás. Shrneme si fakta.
Na běžném účtu máte zúročení 0 %.
Na spořicích účtech maximálně 2,5%, což vůči inflaci 6 % a výše je zcela nedostatečné.
Co tedy s tím? Jak uchránit hodnotu svých peněz s co nejmenším rizikem?

1. Diverzifikovat své portfolio
To znamená, rozložit vaše úspory do různých aktiv, které se budou postupem času úročit a tím vám zachovají svou hodnotu či ji dokonce navýší.

2. Zajímat se o finance a investice
Zastáváme názor, že člověk by měl věcem rozumět, pokud do nich dává své finance. Peníze jsou citlivé téma a často spojované s negativními emocemi a názory. A taky chápeme, že pravděpodobně nemáte čas do detailu se vzdělávat o investování a jak správně tvořit rezervy z krátkodobého a dlouhodobého hlediska. Proto pro vás máme radu č.3.

3. Poradit se s odborníky
Tak jako si necháte sestavit jídelníček a trénink abyste byli zdraví, tak jako dáte své auto do servisu, protože si ho sami nespravíte – tak vám rády i my ukážeme a vysvětlíme, jak investování funguje a jak zachovat hodnotu svých peněz a bohatnout. Navíc, jako koučky navrhneme řešení na míru vzhledem k vašim životním snům a cílům.

Jste zvědaví? Stačí nám zanechat na vás kontakt. Moc rády vám ukážeme, že financím rozumíme a se vším vás seznámíme tak, abyste měli 100% jistotu, co se s vašimi penězi bude dít.
Staňte se součástí naší bohaté komunity. Každý může být finančně nezávislý.

Kontaktujte nás!