fbpx

Možná jste již někteří zaznamenali, že Partners už dávno není jen obyčejnou poradenskou firmou, ale dneska už i silnou finanční skupinou. Kromě vlastní investiční společnosti máme již pojišťovnu Simplea, plánujeme založení penzijní společnosti a banky. Jako finanční skupina se primárně snažíme využít mezer na trhu a zároveň vytvořit konkurenční prostředí, které celý trh posune dál ke kvalitnější službě a smysluplnějším produktům.
Jenom když budeme dostatečně velcí a silní, dokážeme změnit to, co na českém poradenském trhu nefunguje. To je hlavní myšlenka a poslání Partners finanční skupiny.

Impulsem pro založení vlastní investiční společnosti byly na českém trhu vysoké poplatky a náklady spojené s investováním do podílových fondů. Klienty učíme zbytečně neutrácet, a to nejenom v oblasti osobních výdajů, ale také chceme minimalizovat výdaje za pořízení finančních produktů a zároveň dodat produkt v dobré kvalitě.

Vlastní pojišťovna vznikla z porozumění trhu i klientů. Zaměřuje se totiž jen na skutečná rizika, která lidi dlouhodobě významně ohrožují. Naše nabídka stojí na pojištění invalidity, vážných nemocí, dlouhodobé pracovní neschopnosti a smrti. Zároveň jsme na maximum ořezali výluky a tak mohli zrušit pojistné podmínky. Tím můžeme poskytnout garanci pojistného plnění na 99 procent pojistných událostí. A hlavně jednoduchost, přehlednost a žádná drobná písmenka na konci smlouvy.

Další v pořadí bude penzijní společnost, která by měla být hotová na začátku roku 2021. I když si to Češi zatím moc neuvědomují, renta je základní stavební kámen celého finančního plánování. Většina lidí má dnes peníze v transformovaných fondech, tedy ve starém penzijku a neřeší to. Bohužel hlavně pro mladou generaci je to nevýhodná cesta, která nevydělá ani na inflaci. Poradci a bankéři dnes nejsou moc motivovaní vysvětlit lidem, proč mají tyto peníze raději převést do účastnických fondů. Ty na dlouhém horizontu vydělají více a mají regulované poplatky za správu. Našim přáním je tedy celý trh rozhýbat a vysvětlit lidem, proč nemají spořit v transformovaných fondech.

Banka jako třešnička na dortu.

Bankovnictví vnímáme jako skvělou platformu pro poskytování finančního poradenství. Tím vytvoříme opravdu komplexní poradenskou službu. Klienti budou mít možnost spravovat celé své finance v přímém bankovnictví. Zároveň díky síti poradců může bankéř přijít až za klientem domů. Klienti tedy nebudou vázaní na otevírací dobu poboček a v rámci jedné schůzky budou mít možnost vyřešit komplexně své finance. Cílem je vytvořit banku, se kterou budou klienti bohatnout. Banku, která nebude zaměřená na zadlužování klientů.
Primárně chceme vytvořit skvělý běžný účet. Dále počítáme se spořicími nástroji, se kterými se klientům vyplatí střádat peníze k pozdějším investicím. Nebudeme lákat na hybridní účty, kam by klienti ukládali 100 nebo 200 tisíc. Takové peníze mají být v investicích. Vytvoříme nástroje, které klienta budou motivovat, aby si vytvořil kapitál a později ho investoval. Klienty budeme lákat také na to, že s námi získají kompletní kontrolu nad svými financemi, a to přes technologicky nejlepší banku. Věříme, že je tu prostor vytvořit banku, která z pohledu jednoduchosti přihlášení, správy a placení bude na úplně jiné úrovni než jsou dnešní banky.
Chceme být uživatelsky jednodušší a transparentní. Dokážete si představit, že díky jedné aplikaci v mobilním telefonu můžete spravovat své internetové bankovnictví, zároveň scanovat a vkládat smlouvy povinného ručení, abyste je měli vždy po ruce a aby vám někdo ohlídal, zda jsou stále aktuální? A co třeba podpisy některých typů smluv přes jednu aplikaci v telefonu? Například cestovní pojištění si budete moci jednoduše zapnout nebo vypnout dle aktuální potřeby.

A co je důležité, dál chceme zůstat nezávislí. V oblasti investic, úvěrů i pojištění tomu tak je. Stále jsme zajímavý obchodní partner pro finanční instituce. V životním pojištění uděláme pro ostatní pojišťovny obrat 250 až 300 mil. Kč ročně, extrémně rosteme v neživotním pojištění, kdy meziročně již dva roky rosteme o 50 % a letos to možná bude ještě o víc. U penzijních společností je to trochu jiné, ty nejsou závislé na třetích stranách. Spolupráce je dneska hodně malá. Na druhou stranu jsou poradci v tomto svobodní a my neklademe překážky. Takže pokud instituce vytvoří konkurenceschopný produkt, servis a proces, tak si ukrojí svůj koláč na trhu. Nikomu nebráníme.
Pro obchodní partnery se stáváme silným hráčem. Ale to neznamená, že nemůžeme spolupracovat. Naopak při naší síle můžeme spolupracovat daleko více, budeme mít díky tomu lepší vyjednávací pozici a můžeme opravdu udávat směr finančnímu poradenství a posunout i ostatní finanční produkty směrem k lepší kvalitě pro klienta. Spolupracujeme tam, kde to dává smysl. Na tom se nic nemění. Jsme nezávislí, máme širokou nabídku a chceme, aby naši partneři věděli, že to, jak se budou prodávat, záleží na tom, jaký servis a produkt poskytnou. Chováme se k ostatním obchodním partnerům fér a to samé očekáváme od nich. Jak už jsme zmínili, cílem Partners je změnit finančně poradenský trh. Umíme najít co je na trhu špatně a co nefunguje. A jako silná skupina umíme zapracovat na změně a stále zůstat féroví, nezávislí a transparentní. A to už jsme za roky existence Partners několikrát reálně dokázali.